Siirry sisältöön

Kestävyys ja ekologisuus

Pyhän Asteli on matkalla kohti Sustainable Travel Finlandia ja alla listaus toimenpiteistä joita on tähän mennessä tehty.

Lämmitys

Kaikissa Astelin majoitusyksiköissä on ilmalämpöpumput joita voidaan säätää etänä, näin lämpötiloja voidaan tarkkailla ja pitää tasaisena.

Uusimmat Aurora Suites -huoneistot ovat teknologisesti ja ekologisesti viimeisintä huippua, sillä käytössä on maalämpö, ilmalämpöpumppu ja aurinkokeräimet. Varalämpölähteenä käytetään uusiutuvaa luonnonvaraa, puupellettejä. Yön voi siis nukkua levollisesti ja luontoa säästäen.

Saunat

Astelissa on kaikille asiakkaille avoin yleinen sauna, joka lämmitetään sesonkina päivittäin. Näin asiakkaat voivat halutessaan oman saunan lämmittämisen sijaan käyttää yleistä saunaa ja säästää sähkönkulutuksessa. Yleisen saunan edustalla on maauima-allas jonne vesi johdetaan metsäpurosta.

Moottorikelkkasafarit

Ympäristöystävällisyyden vuoksi Astelissa käytetään 4-tahti kelkkoja 2-tahti kelkkojen sijaan.

Ravintola

Ravintolassa käytetään paikallisia raaka-aineita, esimerkiksi poronliha tulee läheiseltä porotilalta.

Liikenne

Suosimme paikallisliikennettä lentokenttäkuljetuksiin sekä lyhempiin matkoihin.

Valaistus

Valaistuksessa käytetään LED valaisimia jotka ovat tunnetusti energiatehokkaita ja kierrätettäviä.

Ympäristö

Pyhän Asteli sijoittuu Suomen eteläisimmän suurtunturijonon pohjoispuolelle, sopivan etäälle sykkivästä nykyelämästä mutta riittävän lähelle,hyvien kulkuyhteyksien varrelle. Alue on maisemaltaan perinteistä lappilaista maisemaa: tuntureita, koivikoita, aapasoita ja jokia. Pyhä-Luoston kansallispuisto on aivan kivenheiton päässä Pyhän Astelista. Kansallispuiston alueella voi nähdä alueen luonnon monimuotoisuuden ja kokea muinaisten metsäsaamelaisten pyhät paikat.

Pyhän Astelin mökkikylä on lapin metsän siimeksessä, pienen matkan päässä tunturin humusta. Täällä saa rauhassa tunnelmoida luonnon hiljaisuutta ja metsän rauhaa. Luonnosta pääsee nauttimaan heti ulos astuttuaan. Talvella Pyhä-Luoston maastohiihtoreiteille pääsee Pyhän Astelin pihasta ja kesällä reittejä pitkin kansallispuiston retkeilyreiteille.

Pyhäjärvi siintää puiden takana, vain muutaman sadan metrin päässä Astelista. Kesällä järven ympäröivät maisemat avautuvat parhaiten soutuveneestä järveltä käsin. Järveä ympäröivät tunturit ja perinteiset maalaismaisemat maalaavat romanttista kesämaisemaa. Pyhäjärven Astelinrannassa on myös mainio uimaranta hiekkapohjalla, jossa viihtyvät myös perheen pienimmät lämpimällä kesäsäällä. Mato-onginta ja pilkkiminen ovat järvellä sallittua kaikille mutta muiden kalastusvälineiden käyttöön tarvitsee kalastuskunnan luvan.