Sijainti

Lomakeskus Pyhän Asteli sijaitsee Pyhä-Luoston matkailualueella, Pyhätunturin kupeessa. Pyhä-Luoston matkailualue asettuu koko Suomea halkovien valtateiden, nelos- ja vitosteiden väliin. Matkaa nelostielle on 28 minuuttia (n.36 km) ja vitostielle 20 minuuttia (n. 21 km). Lähin kaupunki on Kemijärvi, joka on noin tunnin ajomatkan päässä (n.67 km). Kemijärvelle saapuu VR:n yöjuna päivittäin. Lähin lentokenttä on Rovaniemellä, noin 1,5 tunnin (n. 128 km) päässä Pyhätunturista. Pyhän Astelista on Pyhän liikekeskukseen matkaa n. 5 km ja lähimmille laskettelurinteille n. 1,5 km. Hiihtoreiteille pääse aivan oven vierestä.

 

Liikenneyhteydet:

Pyhätunturiin pääsee mainiosti niin omalla autolla kuin julkisilla liikennevälineilläkin.

Rovaniemen lentokentälle reittiliikennettä lentää Finnar ja Norwegian.

Lentoaikataulut:

 

Kemijärven juna-asemalle kulkee päivittäin yöjuna ja Rovaniemen juna-asemaltakaan ei ole kuin parin tunnin matka Pyhätunturiin.

Juna-aikataulut:

 

Jatkoyhteys Pyhän Asteliin hoituu vaivatta Pyhä-Luoston Skibussilla, joka kulkee Rovaniemen junilta ja lennoilta talvisesonkina jopa neljä kertaa päivässä ja kesäisin kaksi kertaa. Pyhän Asteliin pääset Skibussilla kun ilmoitat kuskille tulevasi Pyhän Asteliin, jolloin kuski tekee kierroksen pihassamme. Paluumatka sujuu myös vaivatta yhdellä soitolla. Skibus liikennettä liikennöi Airport Express Rovaniemi Oy.

Skibussin aikataulu (voimassa 1.5.2018 saakka):

 

Kemijärven juna-asemalta kulkee niin ikään linja-autoja, joilla pääsee Pyhätunturiin ja Pyhän Asteliin (Astelin pysäkki on Pyhältä tullessa ennen Pyhäjärven pysäkkiä).

Kemijärven jatkoyhteyksien aikataulut: