Aurora Sviittihuoneet

 

AURORA SUITES 2018 -hanke Pyhän Astelissa

Pyhätunturin läheisyydessä sijaitseva Lomakylä Pyhän Asteli laajentaa tarjontaansa matkailijoille. Perinteisten hirsimökkien ja tilavien paritaloloma-asuntojen lisäksi Asteliin rakennettiin kaksi vuotta sitten erityisesti revontulten tarkkailuun sopivia majoitustiloja.

Ne saivat nimekseen ”Aurora Igloo Huts”. Näissä puurakenteisissa kotamallisissa rakennuksissa pohjoisen puolen katto ja osa seinää on tehty lasista, jolloin pohjoiselle taivaalle avautuu esteetön näköala. Mitoituksesta johtuen pihapiirin puusto ei häiritse ja samalla majoitustilat sijoittuvat maisemaan ja Astelin luonnonmukaiseen ympäristöön hyvin. Laseissa on lämmitysjärjestelmä, joka pitää näkymän talvisin esteettömänä lumesta ja jäästä. Kodat ovat kooltaan 16 - 20 m2 ja niitä rakennettiin viisi kappaletta.

Kansainvälinen matkailu on lisääntynyt vuosittain ja kysyntää talvikauden ”revontulimajoitukseen” on yhä enemmän. Revontulikausi alkaa jo syyspäivän tasauksesta eli syksy ja alkutalvi ovat jo loistavaa aikaa tämän tyyppisten ohjelmien ja majoituksen tarjontaan.

Keväällä 2018 perheyrityksessä ryhdyttiin valmistelemaan lisäkapasiteetin rakentamista. Suunnittelutyön jälkeen sopiva rakennustyyppiratkaisu hyväksyttiin ja hanketta päätettiin viedä eteenpäin. Hanke sai nimekseen ”Aurora Suites 2018”.

Pyhän Astelin päärakennuksen yhteyteen rakennetaan 10 suurempaa (35 m²) huonetta eli sviittiä, jotka sisustetaan teeman mukaisesti. Myös niiden yksi seinä tulee olemaan lasista ja matkailijat pääsevät nauttimaan arktisista elämyksistä mukavasti ja vaivattomasti. Hotellihuoneista pääsee katettua kävelyreittiä pitkin päärakennukseen ja Astelin ravintolaan. Sviiteissä majoittuville tarjotaan myös muita hyvinvointiin ja rauhalliseen lomaan liittyviä palveluja luonnollisessa ympäristössä.

Rakennustöiden valmistelut Pyhän Astelissa ovat käynnistyneet kesäkuussa 2018 ja hanke on tarkoitus saada valmiiksi jo talvikaudelle 2018 - 2019. Aurora Suites 2018 - hanke on saanut rahoitusta aluekehitysrahastosta.  Hanke on aikataulussa ja valmistuminen ajoittuu joulukuun 2018 alkupuolelle. 

 

 

 

http://pyhanasteli.fi/uploads/images/Pages/ELY_logot kuvana.JPG